BREAKOUT PIRATES! (només en català)

Em fa molta il·lusió per fi tenir un breakout preparat per infantil! Tots els breakout que trobava eren per primària i tenia ganes de fer-ne un per infanil i m’he decidit per la temàtica dels pirates!!

Però primer de tot, què és un breakout? un breakout, o breakout edu és portar un scaperoom a l’aula, però no els tancarem a cap lloc, sinò que hauran d’obrir una caixa, en aquest cas un tresor, a partir d’enigmes i pistes que hauran de solucionar: pistes de lectoescriptura, de llenguatge matemàtic… és a dir, portarem els continguts curriculars dins del breakout.

El meu breakout dels pirates està pensat per portar-lo a terme dins d’un centre d’interès, projecte o UD dels pirates, és a dir, que estigui contxtualitat.

Està pensat per fer-lo en desdoblament d’un grup de 25, és a dir, uns 12-13 infants. La durada aproximada és el que dura un desdoblament: uns 30 minuts. I necessita el seguiment d’una mestra, per posar vídeos o donar uma niqueta d’ajuda si la necessiten.

Comencem!

Els nostres pirates reben una carta del pirata Peusol, ha amagat un tresor pirata i l’han de trobar. La primera pista que reben és que han de mirar un vídeo a la pantalla digital, aquí imaginació al poder, us poseu la millor disfressa de pirata i els hi expliqueu que ha amagat el tresor i els conduïu cap al sobre 1. Allà el primer enigma és un missatge amagat que els porta directament cap a la pista 2.

La pista 2 és un enigma on han de trobar el número adequat per la clau que obrirà el tresor, han de fer 3 sumes senzilles per trobar quina és la clau bona. A cada sobre que es troben de pistes poden llegir-ho ells o elles, la mestra o si en teniu ganes podeu fer un vídeo on expliqueu que han de fer, imaginació al poder!

La tercera pista els condueix cap a resoldre un enigma. Hauran de fer servir la lògica per encertar el tresor!

Un cop l’han obert s’hi trobaran una medalla per cadascú d’ells i elles, s’hauran convertit en pirates de primera!

Us deixo els enigmes, les cartes de cada sobre i la moneda des tresor. Per fer-lo necessitareu: 10 claus per posar un número a cadascuna d’elles, i 5 tresors amb candau. Us animo a fer vídeos per cada cop que aconsegueixin un sobre, és molt més divertit!

Bon joc!!

https://drive.google.com/file/d/1xH1GinYJLnvOckpTqER6P_a8BRnhoqjS/view?usp=sharing