EMBARCA’T!!/EMBÁRCATE


CATALÀ


Avui us presento un material nou amb moltes possibilitats! Es tracta d’una proposta de lectoescriptura per practicar la separació de síl·labes i la lectura.

Per què us dic que és un material versàtil? podeu utilitzar-lo de diferents maneres:

  1. imatge amb paraula
  2. imatge sense paraula

Aquesta ja és decisió vostra, depenent de la lectura dels infants o del què vulgueu treballar. Si ho feu amb la paraula sota la imatge serà més fàcil per ells trobar les síl·labes corresponents per fer pujar a la barca, si ho feu sense la paraula a més a més hauran de pensar com s’escriu aquella paraula que estan buscant.

El joc consisteix en fer servir les 4 barquetes, cadascuna d’elles té un número de l’1 al 4 per saber on hem de pujar la paraula. A cada rodoneta hi posarem una síl·laba de la paraula. A la barca 1 hi hauran les paraules monosíl·labes, a la barca 2 les bisíl·labes i així anar fent.

Què necessiteu per fer el material? jo us deixo els pdf perquè us imprimiu les barques, les imatges , les paraula i les síl·labes. Depenent de la paraula si és monosíl·laba, bisíl·laba, trisíl·laba o amb 4 síl·labs veureu que les síl·labes són d’un color diferent, així és més fàcil trobar la síl·laba que estan buscant.

Podeu posar velcros per enganxar les síl·labes a la barca o fer-ho com jo i que col·loquin taps. Ja us aviso que en necessitareu 64. I ja està, en total són 27 imatges, 27 paraules i 64 síl·labes.

Espero que us agradi aquesta nova proposta!


CASTELLANO


Hoy os presento un material nuevo con muchas posibilidades! Se trata de una propuesta de lectoescritura para practicar la separación de sílabas y la lectura.

¿Por qué os digo que es un material versátil? podéis utilizarlo de diferentes maneras:

  1. imagen con palabra
  2. imagen sin palabra

Esta ya es decisión vuestra, dependiendo de la lectura de los niños o de lo que desee trabajar. Si lo hacéis con la palabra debajo la imagen será más fácil para ellos encontrar las sílabas correspondientes para hacerla subir a la barca, si lo hacéis sin la palabra además deberán pensar cómo se escribe esa palabra que están buscando.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 20200409_161911-COLLAGE.jpg

El juego consiste en utilizar las 4 barcas, cada una de ellas tiene un número del 1 al 4 para saber dónde tenemos que subir la palabra. En cada redondita pondremos una sílaba de la palabra. En la barca 1 estarán las palabras monosílabas, en la barca 2 las bisílabas y así sucesivamente.

Qué necesitáis para hacer el material? yo os dejo los pdf para que os imprimáis las barcas, las imágenes, las palabra y las sílabas. Dependiendo de la palabra si es monosílaba, bisílaba, trisílaba o con 4 sílabas veréis que las sílabas son de un color diferente, así es más fácil encontrar la sílaba que están buscando.

Podéis poner velcros para pegar las sílabas en la barca o hacerlo como yo y que coloquen tapones. Ya os aviso que necesitaréis 64. Y ya está, en total son 27 imágenes, 27 palabras y 64 sílabas.

Espero que os guste esta nueva propuesta!

Podéis descargarla AQUÍ: