CAP ON HEM D’ANAR? / ¿HACIA DÓNDE DEBEMOS IR?


CATALÀ


La proposta d’avui ens permet treballar la orientació espaial, el comptatge i la lògica a l’hora de guiar els animals cap al seu menjar. El material té varis moments de joc. Comencem!

Primer amb fletxes han d’indicar cap on han d’avançar els animals per arribar al menjar. Jo ho he fet amb rodanxes de fusta i fletxes per tal de fer-ho més atractiu, però també es poden utilitzar les fletxes que hi ha per retallar.

Un cop arribin al menjar poden comptar quants passos ha necessitat l’animal per arribar al seu menjar. Per tal de fer un recopilatori hi ha una graella per col·locar l’animal i els passos que ha hagut de fer. Si l’omplen tota amb tots els animals els hi queda una estadística visual dels passos de cada animal. Jo us recomano que aquesta graella, les fletxes i els animals ho imprimiu en Dina-3

Un cop tenen la graella feta de tots els animals, hi ha 20 targetes per contestar preguntes sobre qui ha anat més lluny, qui ha caminat més, qui ha fet X passos… tot preguntes amb vocabulari matemàtic per tal de fer una recollida d’informació del que han fet manipulativament. Per marcar la resposta correcte ho poden fer amb pinces, amb cercles translúcids… ho podeu fer autocorrectiu si podeu un gomet darrere la resposta correcte.

Si us agrada us poso el link per baixar, l’arxiu pesa molt, us ho deixo amb link de carpeta del drive per si us ho voleu baixar tot o només una part. Tots els arxius serveixen tant per català com per castellà, excepte l’arxiu de targetes. En aquest cas us heu de descarregar l’arxiu “targetes català”. Espero que us serveixi, a mi m’encanta!!

DESCARREGUE-VOS EL MATERIAL AQUÍ


CASTELLANO

La propuesta de hoy nos permite trabajar la orientación espacial, el conteo y la lógica a la hora de guiar a los animales hacia su comida. El material tiene varios momentos de juego. Empezamos!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20200616_193532.jpg

Primero con flechas deben indicar hacia dónde deben avanzar los animales para llegar a la comida. Yo lo he hecho con rodajas de madera y flechas para hacerlo más atractivo, pero también se pueden utilizar las flechas que hay para recortar en el arxivo.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20200617_104533-300x225.jpg

Una vez lleguen a la comida pueden contar cuántos pasos ha necesitado el animal para llegar a su comida. Con el fin de hacer un recopilatorio hay una graella para colocar el animal y los pasos que ha tenido que hacer. Si la llenan toda con todos los animales les queda una estadística visual de los pasos de cada animal. Yo os recomiendo que esta graella, las flechas y los animales lo imprimáis en Dina-3.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20200617_105027-300x223.jpg

Una vez tienen la graella hecha de todos los animales, hay 20 tarjetas para contestar preguntas sobre quién ha ido más lejos, quién ha caminado más, quién ha hecho X pasos … todo preguntas con vocabulario matemático para hacer una recogida de información de lo que han hecho manipulativamente. Para marcar la respuesta correcta lo pueden hacer con pinzas, con círculos translúcidos … podéis hacerlo autocorrectivo si ponéis una pegatina detrás la respuesta correcta.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20200617_105310-300x225.jpg

Si os gusta os pongo el link para bajar el archivo. Los pdf pesan mucho, os lo dejo con link de carpeta del drive por si os lo queréis descargar todo o sólo una parte. Todos los archivos sirven tanto para catalán como castellano, excepto el archivo que pone tarjetas que tenéis que escoger en este caso el que pone “tarjetas castellano”. Espero que os sirva este material, a mi me encanta !!

DESCARGAROS EL MATERIAL AQUÍ